Coronamaatregelen Trajectum

Aangescherpte coronamaatregelen Trajectum

18 november 2021 , PR&Communicatie

Er zijn steeds meer corona besmettingen. Ook bij Trajectum merken we dat. De regering heeft nieuwe maatregelen aangekondigd voor het hele land. Daar houden wij ons ook aan. Trajectum heeft de landelijke maatregelen vertaald in een corona protocol. 

Onze maatregelen zijn aangescherpt en dat ziet er zo uit:

  • We houden aan de basisregels van afstand, hygiëne en ventileren. We controleren extra (triage) en waar mensen toch samen moeten komen doen we vaker een sneltest. Zo weten we zeker dat het veilig is en de kans op besmetting laag is.
  • Iedereen draagt een neusmondmasker in ruimten van alle gebouwen waar medewerkers en cliënten komen. Als men zit kan het mondkapje af.
  • Bij cliëntenvervoer in een bus moet overal een stoel tussen, draagt iedereen een mondkapje en staat er een raam open.
  • Cliënten kunnen op verlof. Voor elk verlof is er een triage.
  • Op bezoek komen kan. U neemt de basisregels in acht. Wel stellen we u een aantal controle vragen (triage).
  • Cliënten kunnen wel naar de dagbesteding als ze geen klachten hebben. We mengen geen groepen. Zo verkleinen we de kans op besmetting. Als een mede cliënt corona heeft, is dagbesteding niet mogelijk. Iedereen blijft dan een tijdje op de eigen groep.
  • Leveranciers zijn welkom met zo min mogelijk personen en ze houden zich aan de basismaatregelen.
  • Vergaderingen en bijeenkomsten zijn zoveel mogelijk digitaal.

Communicatie

De aangepaste maatregelen communiceren we aan cliënten en medewerkers. Voor cliënten maken we nieuwe filmpjes die ze via Youtube kunnen bekijken.

Extra prik

Binnenkort komt er een extra prik voor de cliënten die dat willen. Dit heet de boosterprik. We weten nog niet wanneer dat kan, we informeren verwanten/wettelijk vertegenwoordigers en cliënten hier snel over.

Vragen naar aanleiding van dit bericht? Dan kun je terecht bij de eigen contactpersoon van Trajectum.

Printer Friendly, PDF & Email