(assistent) begeleider (PRO)

Locatie
Eefde
Type
Onbepaalde tijd
Sluitingsdatum
04 augustus 2018

De Sector Specialistisch Verblijf  biedt specialistische begeleiding en behandeling aan psychisch kwetsbare cliënten met een verstandelijke beperking. Vaak is er sprake van een combinatie van elkaar beïnvloedende problematieken. Het gaat om cliënten die elders zijn vastgelopen en/of waar na behandeling blijkt dat een reguliere setting niet past bij de intensiteit van de ondersteuningsvraag. Binnen specialistisch verblijf werken we aan het herstel van het gewone leven. Cliënten hebben nog een hoge mate van nabijheid nodig bij het vormgeven van hun dagelijks leven.

 

 

Binnen de sector Specialistisch verblijf oost, op de locatie Groot Hungerink,  gaan we starten met  een nieuwe afdeling, waar  gewerkt zal worden vanuit het gedachtegoed van Triple-C. Niet het behandelen van de pathologie, in deze setting het extreem acting out gedrag staat centraal, maar het tegemoet komen aan algemeen menselijke basisbehoeften op fysiek, emotioneel, mentaal en zingevend terrein. De zorg is erop gericht dat cliënten zoveel mogelijk het gewone leven kunnen ervaren. De opgave is de achterliggende behoefte te zien wanneer er sprake is van dreigend gedrag. Trouw blijven aan de cliënt, zekerheid bieden dat een cliënt kan blijven wonen, met een vast team van begeleiders. Dit vraagt om een sterke ondersteuning en actieve, directe beschikbaarheid voor begeleiders in de driehoek begeleider, behandelaar en manager.

Trajectum zoekt een

Begeleider en een Assistent Begeleider

voor onze nieuw te openen afdeling op de locatie Groot Hungerink in Eefde. Aantal uren in overleg (minimaal 24 uur en maximaal 32 uur).

 

De werkzaamheden:

Als Begeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van cliënten met een intensieve begeleidingsvraag, met complexe gedragsproblemen, in hun dagelijks leven.

Als Assistent Begeleider begeleidt je samen met een begeleider of persoonlijk begeleider een groep cliënten. Je draagt mede zorg voor de continuïteit van de zorgverlening en je levert een bijdrage aan observatie.

Bij de begeleiding gebruik je een specifieke behandelmethodiek waarbij je kijkt naar de competenties en mogelijkheden van de cliënt, genaamd Triple C. Samen met de cliënt zorg je ervoor dat de woongroep goed functioneert. Je neemt deel aan overleg en zorgt voor goede overdracht van informatie, ook verricht je administratieve taken.  Je werkt intensief samen met je collega begeleiders, teammanager en behandelaar. Je wordt aangestuurd door de teammanager. Daarnaast heb je regelmatig contact met collega’s van andere disciplines en met het netwerk van de cliënten.

Je werkt in wisselende diensten, waaronder ook slaapdiensten, op basis van een jaarrooster.

Wij verwachten van jou dat je:

 • Stevig in je schoenen staat zowel fysiek als mentaal.
 • Beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • Beschikt over een afgeronde (agogische) Mbo opleiding niveau 4, zoals bijvoorbeeld MMZ, SPW of SAW (voor Begeleider).
 • Beschikt over een afgeronde (agogische) Mbo opleiding niveau 3 (voor Assistent Begeleider).
 • Minimaal de leeftijd van 21 jaar hebt.
 • Affiniteit met de doelgroep.
 • Zelfstandig werkt en goed bent in het oplossen van problemen.
 • Beschikt over een flinke dosis lef, sensitiviteit, inlevings- en doorzettingsvermogen, zelfreflectie en een lerende oriëntatie.

 

Wij bieden:

 • Een dynamische functie met een uitdagende doelgroep binnen een multidisciplinair en ambitieus team.
 • Een ontwikkelingsgerichte organisatie die creativiteit, innovatie en daadkracht stimuleert.
 • Traject voor scholing en teambuilding in de eerste maand.
 • Salariëring conform CAO-gehandicaptenzorg FWG 40 voor de Begeleider, FWG 35 voor de Assistent Begeleider.
 • Een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • In eerste instantie een tijdelijke contract voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling (tenzij je al een contract voor onbepaalde tijd bij Trajectum hebt).

 

Locatie:

Er wordt een nieuwe afdeling geopend op het terrein van de locatie Groot Hungerink, aan de Meijerinkstraat 12 in Eefde. De eerste cliënten zullen hier vanaf medio oktober gaan wonen.

 

Informatie:

Voor meer informatie kun je, t/m 26 juli, contact opnemen met Miriam Schuijer, Teammanager en projectleider. Telefoonnummer 06-51050726 (woensdag afwezig).

Na 26 juli kun je contact opnemen met Charles Jansen, P&O Adviseur, op telefoonnummer 06-46178706.

 

Solliciteren:

Sollicitaties, uiterlijk 5 augustus 2018, via de website van Trajectum:www.trajectum.info.

 

De sollicitatiegesprekken zullen worden gevoerd op 14 en 15 augustus.

 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet, waarbij interne kandidaten

voorrang genieten in de selectieprocedure.

 

 


Printer Friendly, PDF & Email