Dit zijn onze coronamaatregelen

Corona update

21 december 2021 , PR&Communicatie

Er zijn steeds meer corona besmettingen. Ook bij Trajectum merken we dat. Er zijn veel zorgen om de nieuwe variant; omikron. De regering heeft maatregelen aangekondigd voor het hele land. Daar houden wij ons ook aan.

Trajectum heeft de landelijke maatregelen vertaald in een eigen corona protocol. 

Onze maatregelen zien er zo uit:

- We houden ons aan de basisregels van afstand, hygiëne en ventileren. We controleren extra (triage). Zo weten we zeker dat het veilig is en de kans op besmetting laag is.
- Iedereen draagt een neusmondmasker in ruimten van alle gebouwen waar medewerkers en cliënten komen. Als men zit kan het mondkapje af.
- Bij cliëntenvervoer in een bus moet overal een stoel tussen, draagt iedereen een mondkapje en staat er een raam open.
- Cliënten kunnen op verlof. Voor elk verlof is er een triage.
- Op bezoek komen kan. U neemt de basisregels in acht. Wel stellen we u een aantal controle vragen (triage). Voor het bezoek rond kerst en oud & nieuw volgen wij de richtlijnen van de overheid. Het bezoek vindt als het kan buiten plaats. Als dit niet lukt is het belangrijk om de basismaatregelen na te leven (afstand, hygiëne, ventilatie).
- Cliënten kunnen wel naar de dagbesteding als ze geen klachten hebben. We mengen geen groepen. Zo verkleinen we de kans op besmetting. Als een mede cliënt corona heeft, is dagbesteding niet mogelijk. Iedereen blijft dan een tijdje op de eigen groep.
- Leveranciers zijn welkom met maximaal 1 persoon en ze houden zich aan de basismaatregelen.
- Vergaderingen, trainingen en bijeenkomsten zijn zoveel mogelijk digitaal. Ook hierin volgen we de richtlijnen van de overheid. 

Communicatie

De aangepaste maatregelen communiceren we aan cliënten en medewerkers. Voor cliënten maken we onder andere nieuwe filmpjes die ze via Youtube kunnen bekijken.

Extra prik

Vanaf 13 december jl. krijgen de cliënten die dat willen een extra prik. Dit heet de boosterprik. 

Vragen over dit bericht?

Dan kun je terecht bij de eigen contactpersoon van Trajectum.

Printer Friendly, PDF & Email