Entity view (Content)

vrijwilligers

Maatje / bezoekvrijwilliger

Type
Vrijwillig
Sluitingsdatum
31 december 2020
Werkuren
Nader te bepalen

Bezoekjes/uitjes
We zoeken vrijwilligers die eens per maand, of indien gewenst vaker, een cliënt willen bezoeken of een uitje met hem/haar wil maken. Vanwege hun beperking en/of gedragsproblemen is het vaak lastig om zelf een vriendschap aan te gaan of te onderhouden, familie is er soms niet of niet in beeld, met gevolg dat sommige cliënten zich eenzaam kunnen voelen. Wanneer er eens per maand bezoek speciaal voor hen komt, fleuren ze daar vaak ontzettend van op.
 
Andere mogelijkheden
Soms zoeken we ook ondersteuning op een groep, bijvoorbeeld bij werk&activiteiten op het Atelier (creatief), bij groepsuitjes of hulp bij feestelijke dagen, zoals het jaarfeest, Paard&Erfgoed en de Dag van de Cliënt. Voor cliënten die dat graag willen bieden we ook de mogelijkheid om naar kerkdiensten te gaan, waar we ook hulp bij kunnen gebruiken van mensen die door hun aanwezigheid een steun kunnen zijn of mensen die muziek kunnen maken. Ook zoeken we wel eens vrijwilligers die administratief werk willen doen of chauffeurs.

De vrijwilliger
Een zorg-/hulpverleningsopleiding is natuurlijk handig, maar niet nodig! Gewoon menselijk contact met interesse en feeling voor de doelgroep is hartstikke fijn. De vaste begeleiding helpt u op weg.

  • Wilt u met soms maar een klein gebaar, van grote betekenis zijn voor onze cliënten?
  • Wilt u de doelgroep beter leren kennen? (We bieden ook scholingsbijeenkomsten voor vrijwilligers.)
  • Wilt u werkritme of werkervaring opdoen?

Of u nou naast een fulltime baan met een kleine investering iets voor een ander wil betekenen of wekelijks een daginvulling zoekt, in overleg is er van alles mogelijk.

Kortom, we hebben voor elk wat wils. Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.

 

 


Printer Friendly, PDF & Email