locatie boschoord

Open dag FPK De Beuken 21 maart 2020 VOL!!

10 februari 2020 , PR & Communicatie

 

21 maart 2020: Open Dag TBS Nederland – FPK De Beuken

 

Op zaterdag 21 maart 2020 openen acht forensisch psychiatrische centra en klinieken hun deuren voor het publiek. Voor bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen achter de muren en een antwoord te krijgen op vragen over tbs, behandeling en veiligheid. Inschrijven is verplicht en kan vanaf maandag 17 februari om 8.00 uur. Met deze Open Dag sluit TBS Nederland aan bij de Ontdekdezorg week die van 16 tot en met 21 maart 2020 plaatsvindt.

 

Deelnemende forensisch psychiatrische centra (fpc’s) en klinieken (fpk’s)

De fpc’s en fpk’s die deelnemen aan de Open Dag zijn:

  • FPK De Beuken van Trajectum, Boschoord

FPC Van der Hoeven Kliniek, Amersfoort en Utrecht
FPC de Kijvelanden, Poortugaal

FPC Dr. S. van Mesdag, Groningen
FPC de Oostvaarderskliniek, Almere
FPC Pompestichting, Nijmegen en Zeeland (NB)
FPC de Rooyse Wissel, Venray
FPK De Woenselse Poort, Eindhoven

Inschrijven

Inschrijven voor de Open Dag is verplicht en kan van maandag 17 februari 8.00u tot en met zondag 1 maart via www.tbsnederland.nl. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang als zij worden begeleid door een volwassene. Om bezoekers aan te melden, heeft u van alle bezoekers de nummers van hun legitimatiebewijs, hun adresgegevens en geboortedatum nodig.

 

Wat is er te zien?
Ieder fpc en iedere fpk vult de Open Dag op een andere manier in.

 

Programma FPK De Beuken Trajectum, Boschoord

U wordt bij de ingang door de portier opgevangen. In ons Sociaal Café staat de koffie voor u klaar en wordt een korte presentatie gehouden over onze doelgroep. Het gaat om cliënten met een licht verstandelijke beperking (lvb) met risicovol en onbegrepen gedrag, die op basis van een justitiële titel bij ons verblijven. Wij geven u een inkijkje in hoe wij met veiligheid omgaan, hoe verlof in de praktijk werkt en andere aspecten van de forensische zorg zoals die bij ons plaats vindt.

 

In Boschoord behandelen we probleemgedrag, bieden we houvast en duidelijkheid en begeleiden deze specifieke lvb cliënten intensief op weg naar zo veel mogelijk zelfregie in hun leven. Het geleerde wordt na inschatting van de risico’s getoetst op het eigen terrein. Daarna wordt geoefend in de samenleving. Wij vertellen u graag hoe dit alles in zijn werk gaat.

 

Na de presentatie volgt een rondleiding door o.a. FPK de Beuken (gesloten afdeling), afdeling ’t Wold (besloten afdeling), een wandeling over het terrein en er worden werkplaatsen bezocht waar cliënten diverse producten maken. Welkom!

 

11.00-12.00 uur: 30 plaatsen

13.00-14.00 uur: 30 plaatsen

15.00-16.00 uur: 30 plaatsen

 

Hoe beoordelen bezoekers van eerdere Open Dagen dit initiatief?

Tijdens de laatste Open Dag bezochten ruim 1600 bezoekers een fpc of fpk. De openheid en betrokkenheid van medewerkers en patiënten maakten veel indruk op bezoekers. Veel bezoekers gaven aan door de Open Dag nieuwe inzichten te hebben verkregen, onder meer over het verschil tussen detentie en behandeling, de sfeer en leefomstandigheden in een kliniek en het belang van verlof. 

 

TBS Nederland
In 2020 is het de vijfde keer dat fpc’s en fpk’s gezamenlijk een Open Dag organiseren. De fpc’s en fpk’s werken samen onder de naam ‘TBS Nederland’. Op de gezamenlijke website www.tbsnederland.nl wordt informatie over tbs centraal en eenduidig aangeboden en wordt een visie gegeven op actuele onderwerpen binnen de tbs-sector. 

Printer Friendly, PDF & Email