boschoord

Straf van 5 jaar geëist tegen medewerker Boschoord

14 februari 2019 , PR & Communicatie

Medewerkers en bestuur van Trajectum zijn geschrokken van de feiten die dinsdag 12 februari naar voren zijn gekomen uit de rechtszaak tegen één van onze medewerkers. Deze medewerker is op 7 juli 2018 aangehouden op verdenking van mensenhandel, ontucht met een minderjarige en het vervaardigen en verspreiden van kinderporno.

Onderzoeken
Wij werken met kwetsbare cliënten. We kunnen incidenten nooit helemaal uitsluiten. Als wij informatie over een mogelijk incident krijgen dan nemen wij dat uitermate serieus en onderzoeken wij dat zorgvuldig. Indien nodig maken wij melding bij de autoriteiten en werken nauw met hen samen.

Incident
Uiteraard onderzoeken we in dit geval direct ook of de cliëntenzorg in het geding is geweest. Dit onderzoek is inmiddels gestart. We laten dit doen door een onafhankelijke commissie. Als we gedurende het onderzoek op  andere mogelijke onregelmatigheden stuiten zullen we die uiteraard ook zorgvuldig onderzoeken. We willen zo snel mogelijk voor iedereen duidelijkheid hierover. De medewerker is niet langer werkzaam in de kliniek.
Wij spreken nimmer in het openbaar over individuele gevallen omwille van de privacy van cliënten en medewerkers.

Raad van Bestuur
Trajectum

Printer Friendly, PDF & Email