Werk-/groepsbegeleider De Eikenhof

Locatie
Boschoord
Type
Bepaalde tijd
Sluitingsdatum
25 juni 2019
Werkuren
Fulltime

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVG). Een gedeelte van onze cliënten heeft eenforensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in hetnoorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. 

Trajectum biedt iedere cliënt een op maat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen.

 

De sector Klinisch Behandelen Noord is gesitueerd in Boschoord.Het merendeel van de cliënten heeft een forensische achtergrond en verblijft in een gesloten, besloten of open behandelsetting. Na een uitvoerige observatie en diagnostiek wordt het behandelproces gestart waaraan multidisciplinair inhoud en vorm wordt gegeven.

 

De Eikenhof is een open afdeling met een woongroep en appartementen. De woongroep biedt plaats aan 6 cliënten en de appartementen aan 4 cliënten.

Het bijzondere van deze afdeling is, dat het een woonboerderij is met zorg voor de levende have. De cliënten die hier wonen en vaak ook werken bevinden zich in de 3de en 4de fase van de behandeling en hebben een uiteenlopende problematiek.

 

Voor Zorgboerderij De Eikenhof zoeken wij een:

 

Werk-/groepsbegeleider

 36 uur per week

 

De functie:

Als werkbegeleider werk je overdag op doordeweekse dagen. Je werkt samen met cliënten van verschillende werkniveaus aan alle voorkomende werkzaamheden op de boerderij en in de boerderijwinkel. Je stemt af en maakt een lange termijn planning met je directe collega’s die mede verantwoordelijk zijn voor de boerderij. Je leert cliënten plezier in hun werk hebben.

Soms val je in als groepsbegeleider. Den je in wisselende diensten mede verantwoordelijk voor de uitvoering en evaluatie van het behandelplan. Je werkzaamheden zijn gericht op de behandeling en begeleiding van licht verstandelijk gehandicapte cliënten met sterke ge­dragsproblematiek. De begeleiding wordt individueel of in groepsverband aangeboden in overeenstemming met de behandelplannen. Je hebt interne contacten ­met je teammanager, collega’s, cliëntenadministratie, activiteitenbegeleiding, de onderwijskracht, vaktherapeuten en de behandelaar. Je draagt zorg voor rapportage, overdracht en overleg.

Wij verwachten van jou dat je:

 • een stevige persoonlijkheid hebt en een echte teamplayer bent, met een relevante, afgeronde opleiding op MBO- niveau 4 (bij voorkeur SAW, SPW, MMZ)
 • ervaring in het begeleiden van cliënten met een lichte verstandelijke beperking, en bij voorkeur ervaring met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag, en/of met de forensische psychiatrie
 • een agrarische achtergrond hebt en/of affiniteit hebt met het werken op een boeren bedrijf.
 • beschikt over accuratesse, flexibiliteit en sociale- en communicatieve vaardigheden
 • beschikt over goede analytische- en adviesvaardigheden
 • een professionele relatie kunt aangaan, waarbij je aansluit bij de mogelijkheden van de cliënt
 • adequaat weet om te gaan met conflictsituaties.

 

Wat kan jij van ons verwachten:

 • een dynamische functie met een uitdagende doelgroep binnen een multidisciplinair team
 • een ontwikkelingsgerichte organisatie die creativiteit, innovatie en daadkracht stimuleert
 • een contract voor in eerste instantie 1 jaar, waarbij we streven naar een duurzame arbeidsrelatie
 • salariëring conform CAO- gehandicaptenzorg FWG 40
 • een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Nadere inlichtingen zijn te verkrijgen bij Maarten Neerings telefoonnummer 06-3057 8920 of via telefoon 0561-422222.

 

‘Solliciteren uitsluitend online via onze website, middels de button ‘solliciteren’ voor 26 juni 2019.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de eerste twee weken van juli 2019.’

 

Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang in de selectieprocedure.


Printer Friendly, PDF & Email