Assen

   assen
Ambulante Zorg Assen

Contactgegevens

Bezoekadres
Hendrik de Ruiterstraat 1
9401 KT Assen
Postadres
Hendrik de Ruiterstraat 1
9401 KT Assen
Telefoon
088-9297800
Routebeschrijving

Ambulante Zorg

Op deze locatie vindt u:

Dagbehandeling
Ben je (jong)volwassenen met een LVB? Dam krijg je hier één of meerdere dagdelen per week intensieve behandeling. Jouw context en een systeemgerichte werkwijze staan centraal.

Kenmerkend voor dagbehandeling is het sociotherapeutisch oefenklimaat. Daarin kun je het geleerde in training of therapie toepassen in de groep. Dit maakt de stap van het geleerde naar het dagelijkse leven makkelijker. Diagnostiek is vaak onderdeel van de behandeling. De teams van dagbehandeling zijn multidisciplinair samengesteld en bestaan uit sociotherapeuten, systeemwerkers/casemanagers, verschillende vaktherapeuten, een onderwijskracht, een psychiater, een basispsycholoog of orthopedagoog en een GZ-psycholoog.

Forensisch resocialisatie team (FRT)
Dit team richt zich op de tbs-cliënten die uit de kliniek (Boschoord) uitstromen in de keten van Trajectum, of in onderaannemerschap komen bij een andere instelling. Het team is tot aan het einde van de tbs-maatregel verantwoordelijk voor het risicomanagement van deze cliënten. Het team werkt vanuit de locatie Assen.

Poli team (SBT)
Op alle locaties komen cliënten voor poliklinische behandeling. In de poliklinieken wordt je behandeld wanneer je een gerichte diagnostische of behandelvraag hebt. Net als op andere afdelingen betrekken we jouw systeem nauw bij de behandeling. De behandeling is specialistisch, maar minder intensief dan op de andere afdelingen. Je bent bereid en in staat om een behandelafspraak na te komen. Eventueel met hulp van je netwerk (professionals en/of mantelzorgers). 

Er is mogelijkheid tot uitgebreide psychodiagnostiek binnen de poli’s.
We geven de volgende therapieën (onder andere): cognitieve gedragstherapie, psycho-educatie, schematherapie, traumabehandeling zoals EMDR, agressietraining, emotieregulatietraining, psychomotorische therapie. Je kunt de therapie individueel of in een groep volgen. 

Als je bent doorverwezen door justitie, kunnen we risicotaxatie inzetten. Zo schatten we de kans op herhaling van ongewenst gedrag in, en kunnen we het voorkomen.
In Assen kunnen cliënten ook behandeling op locatie krijgen. Ook kunnen we hier consultatie verzorgen voor zorgaanbieders.

Aanmelden
Wilt u een cliënt aanmelden bij Trajectum? Vul dan ons online aanmeldformulier in.

Voor vragen en (crisis)aanmeldingen kunt u contact opnemen met het Aanmeldbureau via 088 929 50 02 of aanmelden@trajectum.info. Het Aanmeldbureau is bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 16.30 uur.
 

 

 

 

Printer Friendly, PDF & Email