Honden

Voor cliënten

Bij Trajectum

Trajectum helpt mensen met een lichte verstandelijke beperking bij wonen, leren en vrije tijd.

Trajectum heeft veel verschillende locaties. Deze locaties zitten in het noorden en oosten van Nederland. Er is dus niet maar één locatie waar iedereen zit. Elke locatie is weer anders. Er is bijvoorbeeld ander werk en andere therapie. Jouw begeleider kijkt welke locatie het beste bij jou past.

Lees meer

Meepraten

Trajectum vindt het erg belangrijk dat cliënten meedenken en meepraten. Het kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld over de huisregels of over activiteiten die georganiseerd worden in de vrije tijd.

Lees meer
Man in bos

Clientverhalen

Als je bij Trajectum wordt geholpen dan zul je merken dat iedereen zijn of haar eigen verhaal heeft. Niemand is hetzelfde. Daarom kijken we wat het beste bij jou past om je zo goed mogelijk te helpen. We hebben verhalen verzameld van mensen die geholpen worden door Trajectum. Die kun je hier lezen.

Lees verhalen over mensen die geholpen worden door Trajectum >

Verwanten

Mensen die bij onze cliënten horen zijn 'verwanten'. Het is belangrijk dat zij ook kunnen zeggen wat ze vinden tegen Trajectum. Dat noemen we 'medezeggenschap' en dat vinden wij erg belangrijk. We horen graag hoe familie, vrienden of kennissen tegen Trajectum aankijken.

Lees meer
Locatie Boschoord
Boschoord

Kantoor Noord

Hoe ziet de behandeling er uit?

antwoord

Dit kan je in je intakegesprek bespreken.

Hoe ziet mijn woonplek er uit?

antwoord

Trajectum heeft veel locaties. Deze zien er allemaal anders uit. Van een aantal locaties hebben we een filmpje gemaakt. Ga hiervoor naar de pagina Locaties.

Kan ik mij zelf aanmelden?

antwoord

Je kan het beste contact zoeken bij het sociale wijkteam in je woonplaats. Kom je er niet uit? Dan kan je ook het Cliënten Service Bureau (CSB) van Trajectum bellen. Ons telefoonnummer is: 088 -929 50 02.

Mag ik een huisdier meenemen?

antwoord

De begeleider bespreekt met jou of je een huisdier mee mag nemen.

Mag ik een tv op mijn kamer?

antwoord

Dit kan je met je begeleider bespreken.

Mag ik mijn telefoon meenemen?

antwoord

Dit kan je in je intakegesprek bespreken. Ook kan je dit met je begeleider overleggen.

Wat betekent BOPZ (Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen)?

antwoord

De BOPZ is een wet. Trajectum moet naar die wet luisteren. Sommige cliënten zijn niet vrijwillig bij Trajectum. Als Trajectum maatregelen neemt, dan regelt de wet BOPZ hun rechten. De meeste cliënten zijn vrijwillig bij Trajectum. Zij hebben ook soms een beperking van vrijheid nodig. Deze cliënten hebben dan ook rechten.

Je leest in onderstaande folder wat bij Trajectum wel en niet mag.

 

Wat voor zorg geeft Trajectum?

antwoord

Trajectum ondersteunt mensen die hulp nodig hebben in hun leven. Boodschappen doen of werken kan best lastig zijn. Of rustig blijven als iets niet goed gaat.  Trajectum kan deze mensen helpen om beter met deze situaties om te gaan.