Bospad

Clientverhalen

Het verhaal van Petra

'Hier blijf ik voor altijd'

Petra is cliënt bij Trajectum. Sinds kort woont ze op haar kamer in het nieuwe gebouw van locatie Groot Hungerink. De Lugte, heet het nieuwe gebouw. Nu al heeft ze er echt haar eigen kamer van gemaakt. Petra weet zeker: 'Ik ga nooit meer verhuizen.' Ze vertelt hoe het is om er te wonen.

Lees dit verhaal

Het verhaal van Peter

'Rust was er nooit'

Peter is cliënt bij Trajectum. Toen hij opgroeide, bij zijn ouders thuis, werd er veel gevochten. Daardoor werd Peter (geboren in 1962) een gesloten man. In deze blog vertelt hij wat hij heeft meegemaakt, en hoe het nu met hem gaat.

Lees dit verhaal

De winkel is open!

'Ik ben een artiest!'

De gloednieuwe boerderijwinkel van zorgboerderij De Eikenhof van Trajectum locatie Boschoord is in april geopend. Trots op de winkel mag iedereen zijn. Het is tevens een fijne werkplek waar je veel kunt leren en het gezellig hebt met de klanten.

Lees dit verhaal

Cliënten aan het woord

Parkiet

"In het begin was ik teruggetrokken maar later ging het gemakkelijker.", zegt Isabel die geholpen werd bij Trajectum

Het verhaal van Joost

'Ik was klaar met mijn oude leven'

Joost is cliënt bij Trajectum. In deze blog vertellen we over zijn leven en de problemen die hij had. Hij had een moeilijke jeugd. Hij werd agressief, leefde op straat en ging criminele dingen doen. Na jaren van behandeling gaat het nu goed met hem.

Lees dit verhaal

Een wereld zonder geluid

‘Iedereen was snel boos op mij.’

Hoe versta je een geluidloze wereld? Doodstil en toch overvol. Mensen en hun armgebaren, uitdrukkingen. Michael had geen idee wat van hem gevraagd werd. Pas toen dat kleine mannetje drie jaar oud was werd zijn doofheid ontdekt. Toen viel het kwartje.

Lees dit verhaal

Altijd dat rusteloze

Flinters uit een roerig bestaan, ze verdwenen spoorloos in de tijd.

Het is een geschiedenis van horten en stoten. Een leven vol hiaten. Van sprokkelen en puzzelen, punten verbinden. Dingen die Cas (1963) domweg niet meer weet. En dingen waarover hij niet spreekt. Nooit meer. Met niemand.

Lees dit verhaal

Het verhaal van Jasper

“We hadden hem uit huis gezet, maar ’s nachts stond hij te schreeuwen in de tuin”

Van lieve, vrolijke jongen naar agressieve drugsverslaafde: Jasper (23) zakte door de jaren heen steeds verder weg. Het ging pas echt slecht met hem toen hij een jaar lang op straat rondzwierf. Zijn moeder dacht dat hij dood zou gaan. Tot Jasper bij Trajectum terechtkwam en eindelijk een leven kon opbouwen.
Moeder Carlijn: “Hij is zo eerlijk, vertrouwt iedereen. Dat vertrouwen is door andere mensen misbruikt.

Lees dit verhaal