houtbewerken

Bij Trajectum verblijven

Trajectum helpt mensen met een licht verstandelijke beperking. Bij ons krijg je hulp bij wonen, leren en vrije tijd. Daar vertellen we op deze pagina meer over. We hebben ook een folder over Trajectum. Wil je direct weten welke locaties er zijn en wat die doen? Klik dan hier.

Hulp bij wonen 

Wat is hulp bij wonen?
Als Trajectum jou gaat helpen, word je cliënt bij Trajectum. Dat betekent dat je hulp van ons krijgt. Bijvoorbeeld met wonen en je huis schoon houden. Je kunt je hulp thuis krijgen. Of bij onze poliklinieken. Het kan ook zijn dat je bij Trajectum gaat wonen. Waar we jou ook helpen, je hebt altijd een eigen begeleider.

Waar zit Trajectum?

Trajectum zit op veel plekken. Die plekken heten locaties. Deze locaties zitten in het noorden en oosten van Nederland. Er is dus niet maar één locatie waar iedereen zit. Elke locatie is anders. Er is bijvoorbeeld ander werk en andere therapie. Jouw begeleider kijkt welke locatie het beste bij jou past. Wil je de locatie zien? Klik dan hier.

Werken bij Trajectum

Kan ik werken?
Ja, als je bij Trajectum woont, kan je daar ook werken. Werken kan jou helpen. Het geeft je dag een ritme, en dat geeft rust. Want je weet precies wanneer je wat gaat doen. Wij helpen jou om te kijken welk werk bij jou past. Voor sommig werk krijg je betaald. Voor ander werk niet. Al het werk is even belangrijk. 

Wat voor werk is er?
Bij Trajectum kan je in de groenvoorziening werken. Je werkt dan in een tuin of de natuur. Denk aan tuinieren, blad opharken of grasmaaien. Je kan ook in de horeca werken. Zoals in een restaurant eten en drinken rondbrengen. Ook heeft Trajectum een wasserij. Je helpt dan kleding wassen. En er is een houtafdeling. Dan maak je mooie dingen van hout.

Leren

Wat kan ik bij Trajectum leren?
Soms heb je het moeilijk in het leven. Het is lastig om hiermee om te gaan. Maar wij willen jou leren hoe je dat doet. Iedereen is anders. Daarom kijken wij alleen naar wat jij nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld therapie volgen. Dat kan als je bij Trajectum woont, maar ook bij een polikliniek. Of de therapie is bij jou thuis. De bedoeling is dat je door onze hulp weer zoveel mogelijk dingen zelf kunt.

Vrije tijd 

Wat kan ik in mijn vrije tijd doen?
Het is belangrijk om te ontspannen. Dat je leuke dingen doet waar je blij van wordt. Bij Trajectum kun je aan leuke activiteiten meedoen. Zoals schilderen of sporten. Elke locatie heeft andere activiteiten.

Geestelijke verzorging

Soms is het fijn om even te praten over wat er in je leven gebeurt. Over iets waar je blij om bent. Of juist boos of verdrietig. Over dingen waar je niet met iedereen over kunt of wilt praten. Dan kun je terecht bij onze geestelijke verzorgers. Bekijk de folder

Medezeggenschap 

Meepraten
Trajectum vindt het erg belangrijk dat cliënten meedenken. En dat ze meepraten over wat ze vinden. Het kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld over de regels. Of over dingen die cliënten kunnen doen in hun vrije tijd. Lees hier meer over medezeggenschap.

Leefklimaat

Trajectum wil dat het goed gaat op de afdelingen. En dat jij je als cliënt fijn voelt op onze afdelingen. Daar doen we regelmatig onderzoek naar het leefklimaat. Jij kunt dan je mening geven. Gaat het goed? Dan gaan we zo door. Kan het beter? Dan gaan we praten over hoe het beter, leuker of mooier kan. Hoe het werkt zie je in deze video's.

1. Informatie over het leefklimaatonderzoek

2. Zo werkt het: vragen stellen over het leefklimaat

Klachtenregeling

Ik heb een klacht
Jij bent cliënt bij Trajectum. Als je niet tevreden bent over de zorg of ondersteuning van Trajectum, dan mag je dat laten horen. Je hebt er recht op dat Trajectum iets met jouw klacht doet. Op deze pagina vind je meer informatie en een folder over de klachtenregeling en de cliëntvertrouwenspersoon.

Gezondheid 

We hebben ook een gezondheidsdienst bij Trajectum. Daar werken doktersassistenten, verpleegkundigen, de huisarts, psychiater, fysiotherapeut en de pedicure. Op een aantal locaties komt ook de tandarts. Bekijk de folder over de gezondheidsdienst.

Vitaliteit

Trajectum vindt het belangrijk dat jij vitaal bent. Om aan je vitaliteit te werken kun je verschillende dingen doen. Daarover lees je in deze folder.

Kwaliteitsstatuut

Landelijk is afgesproken dat elke instelling die GGZ zorg aanbiedt, een kwaliteitsstatuut opstelt. Dat valt onder de Zorgverzekeringswet.

Trajectum heeft zo'n kwaliteitsstatuut opgesteld. Hierin beschrijven we hoe we de juiste hulp bieden. Dat moet op de juiste plek en met de juiste vakmensen. Ook geven we aan in welk netwerk van vakmensen we dit doordacht doen. Trajectum stimuleert daarmee de juiste zorg voor cliënten. 

Nog meer vragen?

Hoe ziet behandeling eruit en andere veel gestelde vragen!

 

Printer Friendly, PDF & Email