boek

Boek over Boschoord: het onvoltooide voltooien

13 december 2018 , Communicatie

Op 1 april 2018 was het precies 200 jaar geleden dat de Maatschappij van Weldadigheid werd opgericht. Op 26 juli 1947 besloot de Maatschappij van Weldadigheid over te gaan tot de vestiging van een inrichting in Boschoord (voormalig kolonie No7). Vanwege dit 70-jarige bestaan heeft de Raad van Bestuur Trajectum Jos Verhagen opdracht gegeven een boek samen te stellen over de geschiedenis van Hoeve Boschoord en haar voorgeschiedenis binnen de Maatschappij van Weldadigheid.

Werelderfgoed

Hoe belangrijk de Maatschappij van Weldadigheid en haar koloniën zijn, blijkt wel uit de voordracht voor plaatsing hiervan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de zomer van 2018 valt hierover de beslissing.

‘Het onvoltooide voltooien’

Dit boek vertelt vanuit historisch perspectief verhalen over het Boschoord van nu en het Boschoord uit de begintijd. Ook gebeurtenissen uit vroegere tijden, op en rond de plek waar Boschoord nu gevestigd is, komen aan bod. De hoofdstukken zijn vrij makkelijk los van elkaar te lezen.

Bestellen

Voor € 49,75 (incl. verzendkosten) kunt u een exemplaar van dit boek bestellen. Klik hiervoor op onderstaande link.

Bestelformulier boek 'Het onvoltooide voltooien'

NB. U dient vooraf te betalen. Na ontvangst van uw betaling zal Trajectum uw bestelling zo spoedig mogelijk aan u verzenden.

Printer Friendly, PDF & Email