Ambulante Zorg Trajectum

De mannen van Ambulante Zorg

29 oktober 2019 , PR & Communicatie

Ambulante Zorg is één van de drie sectoren van Trajectum. In Noord en Oost Nederland biedt Trajectum behandeling en begeleiding aan cliënten die in het dagelijks leven problemen ondervinden. Het doel van de ambulante zorg is dat cliënten beter in staat zijn zich staande te houden in hun dagelijks leven en beter leren omgaan met hun psychische kwetsbaarheden.

De sector Ambulante Zorg groeit en daarom is Trajectum regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Maar hoe is het nu om te werken binnen de ambulante zorg? Roland, Psychomotorisch therapeut op de dagbehandeling, en Maarten, Psycholoog binnen het FACT Team, vertellen je er meer over!

 

Roland - Psychomotorisch therapeut Dagbehandeling  
Nee, ik was niet bepaald een goede student. Ik moest het van de praktijk hebben. Niet steeds met m’n neus in de boeken. En nu doe ik iedere dag iets waar ik mijn energie in kwijt kan. Mijn passie is bewegen en daar heb ik mijn vak van gemaakt. Al 10 jaar werk ik als PMT’er bij Trajectum. Vooral de variëteit van cliënten en de mogelijkheden om de therapie vorm te geven zijn fantastisch.
 

“Ik heb een fantastische baan! Onze cliënten zijn vaak naar binnen gericht, ik neem ze mee naar buiten. Letterlijk en figuurlijk.”
 

Wij geven mensen levensvreugde. Ik denk graag out of the box. Onze cliënten zijn vaak naar binnen gericht, ik neem ze mee naar buiten. Letterlijk en figuurlijk. Zo ben ik voor een korte skivakantie met een groepje cliënten naar Winterberg gegaan. Een unieke en waardevolle ervaring. Als ik met mijn cliënten wil kanoën, doen we dat. Ik ben vrij in het uitoefenen van mijn vak. Voor iedereen die hier werkt geldt: alles is bespreekbaar en er wordt meegedacht in jouw ambities!

 

Maarten – Psycholoog FACT Team
Ik maak onderdeel uit van het FACT*-team van Trajectum. Dat is heel dynamisch! Bij FACT werken we in een multidisciplinair team intensief samen. Het team is blijvend in ontwikkeling om de beste zorg te kunnen blijven bieden. Bij FACT behandelen we in teamverband eenzelfde cliënt (shared caseload). Doordat wij cliënten regelmatig thuis bezoeken, kunnen symptomen van terugval eerder worden gesignaleerd waardoor er tijdig ingegrepen kan worden.
 

“Bij FACT benaderen we onze cliënten op een laagdrempelige en proactieve manier.  Nabijheid, er zijn, is soms belangrijker dan je titel.”

 

Psycholoog

 

Elke dag stellen we opnieuw de vraag: Wat is er nodig? We werken als multidisciplinair team intensief samen om de juiste zorg te bieden. We kijken verder dan het standaard behandelprotocol om een cliënt te helpen zijn leven weer op de rit te krijgen. We denken in mogelijkheden om aan te sluiten op het niveau van de cliënt. Dit is een hele uitdaging!

De uitdaging is onze doelgroep, vanwege de complexe problematiek van onze cliënten. Nabijheid, er zijn, is soms belangrijker dan je titel. Het gaat om het contact. We benaderen onze cliënten op een laagdrempelige en proactieve manier. We zijn betrokken voor zo lang dat nodig is. Werken bij Trajectum blijft je verrassen!

*FACT: Flexible Assertive Community Treatment

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jou binnen de sector Ambulante Zorg? Neem dan contact op met onze recruiter Jannika Uitslag via juitslag@trajectum.info.
Het actuele vacatureoverzicht vind je op https://www.trajectum.nl/vacatures

 

Printer Friendly, PDF & Email