vr

Je kunt de beste zorg leveren als je vernieuwt

25 juli 2020 , PR & Communicatie

“Je kunt de beste zorg leveren als je vernieuwt”

Zonder vernieuwing geen vooruitgang. Trajectum besteedt daarom veel aandacht aan het ontwikkelen van kennis en het gebruikmaken van e-health en innovatie. Dit doen we onder andere in het Living Lab, waarin samen met medewerkers en cliënten vernieuwende producten worden ontwikkeld, getest en gebruikt. Een interactief spelletje om te leren omgaan met social media, een zachte robotkat- en hond, VR-brillen, een slaap-stimulerend kussen. In het Living Lab zijn vorig jaar bijzondere technologische producten ontdekt en getest. Ze helpen de cliënt om rustig te worden, nieuwe dingen te leren of om te gaan met hun niet-aangeboren hersenletsel.

Beste zorg

Wat is het doel van het Living Lab? Janneke de Jong, projectleider e-health innovatie: “Samen met cliënten, hun familie en medewerkers onderzoeken of producten voor meer mensen te gebruiken zijn. Het Living Lab is een plek om te innoveren, te proberen en te leren. Wij geloven dat je de beste zorg kunt leveren als je vernieuwt.”

Praktisch en tastbaar

Het Living Lab is een van de e-healthprojecten van het Kenniscentrum, de plek waar onderzoek, ontwikkeling en innovatie centraal staan. Sanja Bouman, manager van het Kenniscentrum: “Wetenschappelijk onderzoek vertalen we naar iets waar je cliënten mee kunt helpen, gewoon op de werkvloer. Het wordt praktisch en tastbaar. Zo ontwikkelden we het behandelprogramma ‘Grip op Agressie’ voor cliënten met lvb. Ook hielpen we mee aan een programma voor de behandeling van cliënten met niet-aangeboren hersenletsel.
 

‘Weet wat je kan’ is ook een mooi product van het Kenniscentrum. Het is nu ook digitaal te gebruiken: cliënten met een lvb kunnen hierbij online in gesprek gaan over hun beperking. Verschillende instellingen in Nederland gebruiken deze module voor psycho-educatie nu ook.”

 

Printer Friendly, PDF & Email