Leerstoel Prof. dr. R. Didden voor Trajectum verlengd

Leerstoel Prof. dr. R. Didden voor Trajectum verlengd

28 juni 2022 , PR & Communicatie

Al geruime tijd is Professor Robert Didden aangesteld als bijzonder hoogleraar bij Trajectum. Didden doet dit vanuit de Radboud Universiteit te Nijmegen. Met ingang van 1 juli wordt deze leerstoel voor nog eens 5 jaar verlengd. Trajectum is blij met deze verlenging, omdat hiermee nog meer onderzoek kan worden gedaan, dat bijdraagt aan de kwaliteit van zorg voor haar cliënten.

Onderzoek en begeleiding

Didden geeft onderwijs aan de Radboud Universiteit en begeleidt aankomende gedragsdeskundigen. Voor Trajectum begeleidt hij onderzoeken van studenten, promovendi, maar ook van klinisch en GZ-psychologen in opleiding. Daarnaast geeft hij cursussen en lezingen over mensen met LVB+. 

Leerstoel

Diddens leerstoel ‘verstandelijk beperking, leren en gedrag’ kent vier doelstellingen:

  • Kenmerken en behoeften 
  • Meetinstrumenten 
  • Effectiviteit interventies 
  • Analyse van zorg

In de kern gaat het om diagnostiek en behandeling van gedrags-/psychische problemen bij mensen met LVB+. In dit document leest u de resultaten van de afgelopen vijf jaar en is een kijkje in het nieuwe onderzoeksprogramma mogelijk.

Over Prof. R. Didden

Didden is sinds september 2003 in dienst bij Trajectum, waar hij startte als GZ-psycholoog in de ambulante zorg. Dit werk deed hij ruim 12 jaar. Naast zijn functie als psycholoog deed hij ook onderzoek bij Trajectum en combineerde beide functies met Universitair Hoofddocentschap aan de Radboud Universiteit. In 2009 werd hij aangesteld als bijzonder hoogleraar bij Trajectum. Tevens was hij betrokken bij de oprichting van de afdeling Kenniscentrum van Trajectum. Een afdeling die bijdraagt aan de kwaliteit van zorg en aan de professionaliteit van Trajectum. 

Meer informatie

Hoofd van het kennscentrum Sanja Bouman is erg blij met de verlenging. “De meerwaarde van de leerstoel van Robert Didden voor Trajectum is vele malen groter dan het aantal wetenschappelijke publicaties waartoe het heeft geleid”, aldus Bouman. Wilt u meer informatie over de verlenging van deze leerstoel? Neem dan contact op met Prof. R. Didden via rdidden@trajectum.info.
 

Printer Friendly, PDF & Email