Trajectum zette op 10 oktober 2023 haar handtekening onder de Green Deal Duurzame Zorg 3.0. De Green Deal Duurzame Zorg is door het ministerie van VWS in het leven geroepen om bij zorgkantoren, zorgaanbieders en toeleveranciers meer samenwerking in de keten te realiseren. Het doel is om duurzame plannen uit te voeren en daarmee de klimaatcrisis tegen te gaan.

Trajectum tekent Green Deal Duurzame Zorg 3.0

13 oktober 2023 , PR & Communicatie

Trajectum heeft haar handtekening gezet onder de Green Deal Duurzame Zorg 3.0. De Green Deal Duurzame Zorg is door het ministerie van VWS in het leven geroepen om bij zorgkantoren, zorgaanbieders en toeleveranciers meer samenwerking in de keten te realiseren. Het doel is om duurzame plannen uit te voeren en daarmee de klimaatcrisis tegen te gaan. 

Duurzamer beleid

Door het tekenen van de Green Deal conformeren we ons aan een duurzamer beleid en gaan we aan de slag gaan met diverse initiatieven en projecten op het gebied van:

  1. Gezondheidsbevordering van cliënten en medewerkers
  2. Vergroten bewustwording en kennis over de impact van de zorg op het klimaat en andersom
  3. CO2-uitstoot terugbrengen met 55% in 2030 en klimaatneutraal in 2050
  4. Primair grondstofgebruik 50% verminderen in 2030 en maximaal circulaire zorg in 2050
  5. Verminderen milieubelasting door medicatie(gebruik)

Zo verlenen we steeds meer duurzame zorg en vergroten we onze toekomstbestendigheid. In Nederland is de zorgsector namelijk verantwoordelijk voor 7% van de uitstoot van broeikasgassen, 4% van het afval en 13% van het grondstoffengebruik. Met het leveren van zorg dragen ook wij ons steentje bij aan de klimaatcrisis.

Verankerd 

Lid van de raad van bestuur Suzanne Leijendekkers tekende de Green Deal Duurzame Zorg 3.0, samen met de duurzaamheidscoördinator Hans Broeksema. Dit vond plaats in het nieuwe en duurzaam ingerichte kantoorgebouw in Zwolle aan de Dr. Stolteweg. Het ondertekenbord werd vervolgens gezamenlijk bevestigd aan de muur op een mooie centrale plek, om de Green Deal Duurzame Zorg ook letterlijk in de organisatie  te ‘verankeren’. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de duurzaamheidsplannen van Trajectum? Kijk dan ook eens op onze pagina over duurzaamheid.

Video URL

 

Printer Friendly, PDF & Email