Vandaag is het wereld suïcide preventiedag.  Een dag waarop we stilstaan bij hoe we kunnen voorkomen dan 5 Nederlanders per dag besluiten niet meer verder te willen leven. Een dag waarop we denken aan al diegenen die we verloren na een suïcide.

wereld suïcide preventiedag

10 september 2021 , PR & Communicatie

Vandaag is het wereld suïcide preventiedag. Een dag waarop we stilstaan bij hoe we kunnen voorkomen dan 5 Nederlanders per dag besluiten niet meer verder te willen leven. Een dag waarop we denken aan al diegenen die we verloren na een suïcide. 

Van wanhoop naar hoop

Je kunt iemand een kiertje hoop, een beetje uitzicht geven door in gesprek te gaan, je aandacht te geven en te luisteren. Je kunt het leven ietsje lichter maken door lef te tonen, niet bang te zijn en de wanhoop te bespreken. Contact. Gericht op het doorbreken van de eenzaamheid, op het vinden van een opening in de meest donkere gedachten en gevoelens. 

Van pikzwarte gedachten naar 50 tinten grijs

Praat erover. De ervaren eenzaamheid en wanhoop, de dreigende dood doen wat met je. Dat kan niet anders. Het voorkomen van suïcides vraagt om een begeleidings- en behandelomgeving waarin ook jij je en gesteund voelt, waarin jij je niet alleen voelt. 

Van pikzwart naar 50 tinten grijs

Praat daarover. Alleen met elkaar kunnen we een veiliger omgeving voor onze cliënten bieden.

Printer Friendly, PDF & Email