Begeleider (De Stroom)

Locatie
Rekken
Type
Bepaalde tijd
Sluitingsdatum
31 december 2019
Werkuren
Parttime
Solliciteer direct

Ben jij bekend met trauma en psychische problematieken?

Wil jij cliënten kleine stapjes voor uit helpen in de weg naar een ‘gewoon’ leven? Lees dan snel verder!

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag ((SG)LVB). Een deel van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland.

Bij Klinisch Behandelen Oost in Rekken (locatie Berkelland) worden cliënten behandeld in een gesloten behandelsetting voor gedrags- en verslavingsproblemen. Locatie Berkelland kent een observatiegroep, behandelgroepen, een zorg intensieve afdeling en een resocialisatie groep voor totaal 62 cliënten. Daarnaast is er een afdeling voor activiteiten en verschillende vormen van therapie.

Voor de afdeling de Stroom binnen OBC Berkelland, zoeken wij op zo kort mogelijke termijn een enthousiaste:

BEGELEIDER

24 tot 32 uur per week 

Zorg intensieve afdeling de Stroom

Hier verblijven cliënten met extra kwetsbaarheden waardoor zij intensievere zorg behoeven, o.a. complexe trauma en psychotische stoornissen. De Stroom kenmerkt zich door een individuele aanpak en het aanpassen van de context aan de cliënt om overvraging te voorkomen. De Stroom implementeert momenteel het werken volgens de Triple C methodiek, dit wordt gedaan d.m.v. coaching on the job, en er wordt gebruik gemaakt van de toegekende groepsmeerzorg financiering.  

De functie:

Je bent als begeleider mede verantwoordelijk voor de uitvoering en evaluatie van het behandelplan. Je werkzaamheden zijn gericht op de behandeling en begeleiding van licht verstandelijk beperkte cliënten met sterke gedragsproblematiek. De begeleiding wordt individueel of in groepsverband aangeboden in overeenstemming met de behandelplannen. Je hebt interne contacten met je teammanager, collega begeleiders, cliëntenadministratie, agogisch werk, de onderwijskracht, vaktherapeuten en de behandelaar. Je draagt zorg voor rapportage, overdracht en overleg.

Jij:

 • bent een stevige persoonlijkheid en een echte teamplayer, met een relevante, afgeronde opleiding op tenminste MBO- niveau 4 (bij voorkeur SPW, MMZ of verpleegkunde);
 • hebt ervaring in het begeleiden van cliënten met een lichte verstandelijke beperking, en bij voorkeur ervaring met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag, en/of met de forensische psychiatrie;
 • beschikt over accuratesse, flexibiliteit en sociale- en communicatieve vaardigheden;
 • beschikt over een goede zelfreflectie en bent goed in staat feedback te geven en te ontvangen. Zelfreflectie en feedback worden gezien als instrumenten die bijdragen aan optimale ontplooiing tot professioneel hulpverlener;
 • beschikt over goede analytische- en adviesvaardigheden;
 • kunt een professionele relatie aangaan, waarbij je aansluit bij de mogelijkheden van de cliënt;
 • weet adequaat om te gaan met conflictsituaties;
 • ziet het als een uitdaging om een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van een ondernemende organisatie.

Wat kan jij van ons verwachten: 

 • een dynamische functie met een uitdagende doelgroep binnen een multidisciplinair en ambitieus team;
 • een ontwikkelingsgerichte organisatie die creativiteit, innovatie en daadkracht stimuleert;
 • salariëring conform CAO- gehandicaptenzorg FWG 40;
 • een dienstverband in eerste instantie voor een jaar, waarbij wij streven naar een duurzame arbeidsrelatie; Wij bieden verplichte interne scholing aan;
 • 7,05% eindejaarsuitkering;
 • een aantrekkelijke regeling voor een fietsplan en bedrijfsfitness;
 • in eerste instantie een jaar contract waarbij wij uitgaan van een duurzame arbeidsrelatie.

Sollicitatieprocedure:

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag reageren? Bel of app naar 06-82089252. Je hebt dan contact met één van onze teammanagers (Carmen Luijken). Een mail sturen kan ook, naar cluijken@trajectum.info. Er zal op korte termijn een gesprek worden gepland en de mogelijkheid worden geboden om een dienst mee te draaien. Wat ons betreft ben je, bij wederzijdse interesse, meteen welkom! Heb je eerst nog vragen, dan kunnen we deze uiteraard eerst telefonisch of via de mail doornemen. Solliciteren via de website is ook mogelijk. Klik dan op de paarse button om het sollicitatieformulier te doorlopen en jouw cv en motivatiebrief te uploaden.


Printer Friendly, PDF & Email