Begeleider met gebarentaal skills (of de wens om gebarentaal te leren)

Locatie
Boschoord
Type
Bepaalde tijd
Sluitingsdatum
01 april 2020
Werkuren
Parttime
Solliciteer direct

Waar ga je aan de slag?:
Binnen Trajectum verblijven ongeveer 33 dove en slechthorende cliënten op drie verschillende afdelingen, Zomereik, Kersenboom (beide locatie Boschoord) en ABC-huis (locatie Wilhelminaoord). De afdelingen variëren van gesloten, besloten tot resocialisatie.Je komt te werken als begeleider op afdeling het ABC huis of de Kersenboom waar 10 cliënten met een auditieve en licht verstandelijke beperking verblijven. Kenmerkend voor deze cliënten is een sociaal-emotionele achterstand en een gebrek aan geïnternaliseerde normen en waarden op allerlei gebieden. Behandeling vindt plaats in een doofvriendelijk klimaat waardoor de cliënt zich optimaal kan ontwikkelen.

Het ABC huis is een besloten, ontwikkelingsgerichte woning waar 15 dove cliënten verblijven. Qua behandelperspectief lijken de meeste cliënten het maximaal haalbare te hebben bereikt. Echter op het gebied van wonen/leven ligt er leertraject waarbij cliënten hun vaardigheden onderhouden en ontwikkelen. De aangeboden structuur en de begeleidingsintensiteit variëren per cliënt.

Wat ga je doen?:

Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het in (multidisciplinair) teamverband en individueel begeleiden van cliënten. Observeren, rapporteren en methodisch kunnen denken en handelen zijn een belangrijk onderdeel van het takenpakket. Je geeft onze cliënten een duidelijke structuur en zorgt voor een goed leefklimaat op de afdeling. Afhankelijk van de afdeling en cliënt richt de begeleiding zich op het ondersteunen van de behandeling tot ondersteuning en structurering in het dagelijks leven.

Wat bieden wij jou?:

Jij krijgt de kans om als Begeleider aan de slag te gaan in deze écht dynamische, uitdagende functie, waarin je komt te werken op een unieke locatie. In ons team krijg je alle ruimte voor eigen ontwikkeling en creativiteit. Zo bieden we je training en scholing waarbij je o.a. gebarentaal kunt leren. Wanneer je een bepaald niveau in gebarentaalvaardigheid behaald hebt ga je zelfs een salarisschaal omhoog! Uiteraard zorgen we er ook voor dat jij goed begeleid wordt: we bieden je periodieke training en scholing waar werkbegeleiding en coaching deel van uitmaken. Daarnaast bieden we je:

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met de intentie om te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • Een goed salaris volgens de cao Gehandicaptenzorg in FWG 40/FWG 45 afhankelijk van ervaring en gebarentaalvaardigheid;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van collectieve (zorg)verzekeringen;
 • Een fietsplan;
 • Bedrijfsfitness.

Wie ben jij?:

Je hebt ervaring als begeleider in een soortgelijke doelgroep, (Cliënten met een lichte verstandelijke beperking met onbegrepen en risicovol gedrag en/ of de forensische psychiatrie) hebt bij voorkeur aantoonbare en erkende kennis en beheersing van Nederlandse Gebarentaal en je hebt kennis van de dovencultuur. Wanneer je zelf doof of slechthorend bent is dit zeker geen beperking voor het uitvoeren van deze functie. Er zijn meerdere collega’s die ook doof of slechthorend zijn. Je kunt goed omgaan met conflictsituaties en beschikt over goede analytische- en adviesvaardigheden. Je bent in staat een professionele relatie aan te gaan met de clïent en te handelen naar zijn/haar mogelijkheden.

Zie jij het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van ons team en de afdeling? En heb/ben jij:

 • Een afgeronde agogische opleiding op MBO4 of HBO-niveau (SPW, MMZ, Social Work of HBO-V)?
 • Flexibel en accuraat?
 • Bereid om ’s avonds, in het weekend en in de nacht (slaapdiensten) te werken?
 • Beheersing van gebarentaal op minimaal AB2 niveau of de wens om gebarentaal te leren?
 • Affiniteit met onze doelgroep Doof en SGLVB (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Beperkt)?
 • Ervaring in ADL zorg?

Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

Wil je meer weten of direct solliciteren?

Niek van Leijsen (teammanager) kan je alles vertellen over deze vacature. Je kunt hem bereiken op 06-21303940 of per mail: nleijsen@trajectum.info

Direct solliciteren? Kijk op onze website en klik op de button ‘Solliciteer direct’

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Printer Friendly, PDF & Email