Onze locatie Berkelland bestaat 10 jaar.

“Door goede diagnoses maken we de zorg voor cliënten beter”

11 mei 2021 , PR & Communicatie

“Door goede diagnoses maken we de zorg voor cliënten beter”

Het is goed om soms stil te staan bij ons werk. Daarom zetten we onze mensen en locaties graag in de schijnwerpers. In deze interviewserie praten we met collega’s van de locatie Berkelland in Rekken. Hoe hebben zij de afgelopen jaren meegeholpen aan de ontwikkeling van deze locatie? Deze keer: trainer Marlies Ezendam.

Deze ‘aftrap’ is extra bijzonder omdat Berkelland precies vandaag 10 jaar bestaat.

In 2013 begon Marlies bij Trajectum en op locatie Berkelland. “Berkelland is best klein; dat maakt het overzichtelijk en persoonlijk. Meteen al merkte ik dat je hier altijd kunt kiezen welke richting je op wil. Ze luisteren goed naar je en je kunt je ontwikkelen. Dat komt goed uit, want ik hou van uitdagingen. 

Na een tijdje als persoonlijk begeleider op de afdeling de Stroom te hebben gewerkt, ging ik aan de slag als trainer. In deze functie geef ik verschillende behandelmodules, voor cliënten zelf of in een groep. Daarbij gaan cliënten aan de slag met verschillende thema’s. Zo is er een verslavingsmodule, maar ook een module over agressie, psycho-educatie en trauma.”

Berkelland is een kleine locatie: dat maakt het overzichtelijk en persoonlijk

Schouders eronder

De behandelmodules werden al op Berkelland gebruikt sinds de locatie 10 jaar geleden opende. Toch was er niet altijd veel focus op. “Er was hier een periode met veel wisseling in het personeel. Gelukkig heb ik ook weer collega’s zien terugkomen. Een vaste groep collega’s is belangrijk, zodat we de behandelmodules van de grond krijgen. 

De laatste jaren kwamen er gelukkig veel gedreven collega’s bij. Er is meer stabiliteit, mensen blijven langer werken. Samen met mijn collega’s van vaktherapie heb ik de behandelmodules opnieuw moeten opzetten. Daar ging veel tijd en energie in zitten. Op dit moment gebruiken we 5 modules op Berkelland; dat is nog nooit eerder gebeurd. Eerder waren er maar 2. En nu worden de modules gegeven door collega’s met verschillende functies. Niet alleen vaktherapeuten, maar ook behandelaren en begeleiders. Ik train collega’s, zodat steeds meer medewerkers de behandelmodules kunnen geven. We zetten nu echt onze schouders eronder.”  

Goede zorg 

Maar er is meer dat Marlies waardeert aan de locatie waar ze werkt. “De samenwerking met het locatiemanagement is heel fijn. Mijn manager ziet altijd wat er nodig is. Als je nieuwe ideeën hebt, ziet ze je enthousiasme en dan krijg je er de ruimte voor.
Daarnaast hebben we een goed diagnostiekteam. Door een goede diagnose te stellen weten we wat er schuilt in cliënten en wat ze nodig hebben. Ook hebben we meer personeel en het personeel zit op de juiste plekken. Dat alles maakt de zorg voor de cliënten beter.” 

Door goede diagnoses maken we de zorg voor cliënten beter

VR-wereld 

Ook VR-brillen helpen mee aan een betere kwaliteit van zorg op Berkelland. “Dit is nog geen vast onderdeel van de behandelmodules, maar dat is wel het plan. Een VR-bril is een mooi apparaat; je kunt er rollenspellen mee doen of cliënten laten oefenen met vaardigheden. De cliënt kan er veel van leren, want de wereld die hij erin ziet is net echt. Je kunt het goed gebruiken om te bespreken wat een bepaalde situatie met iemand doet. Ik kijk ernaar uit om hier in de toekomst meer uit te halen.” 

Collega’s over Berkelland

Hoe is het voor Marlies' collega’s om te werken op locatie Berkelland? In deze serie laten we verschillende Berkellanders aan het woord, zoals een portier, coördinator vrije tijd en teammanager.
•  Lees het interview met teammanager Liesbeth Krul
•  Lees het interview met Harm Pelle, coördinator vrije tijd

Printer Friendly, PDF & Email