Persoonlijk Begeleiders (De Stuw)

Locatie
Rekken
Type
Bepaalde tijd
Sluitingsdatum
31 maart 2019
Werkuren
Parttime
Solliciteer direct

Krijg je positieve energie van een dynamische werkomgeving? Dan hebben we voor jou de juiste uitdaging.

Trajectum biedt behandeling en begeleiding aan mensen met een  lichte verstandelijke beperking en onbegrepen, risicovol gedrag (SGLVB). Een gedeelte van onze cliënten heeft een forensische achtergrond. Onze locaties bevinden zich in het noorden en oosten van het land. De cliënten komen echter uit heel Nederland. Trajectum biedt iedere cliënt een opmaat gesneden behandelings- en/of begeleidings – en/of activiteitenplan. Dit organiseren we in een keten van hulpverleningsvormen. Deze sluiten naadloos op elkaar aan. Het zorgaanbod in de keten is zeer divers en varieert van strikt gesloten tot en met in de samenleving geïntegreerde woon – en werkvoorzieningen. 

Bij Klinisch Behandelen Oost in Rekken en Eefde worden cliënten behandeld voor gedrags- en verslaving problemen. Locatie Berkelland in Rekken is een gesloten behandelsetting. Het merendeel van de cliënten is strafrechtelijk veroordeeld en voor hen is een behandeling geïndiceerd. Locatie Berkelland kent een observatiegroep, behandelgroepen, een zorg intensieve afdeling en een resocialisatie groep voor totaal 65 cliënten. We bieden vanuit de zorglijn de verschillende agressie / verslaving behandelmodules en trainingen aan. Daarnaast is er een afdeling voor werk & activiteit en vrijetijdsbesteding.

Wij zoeken voor de observatie afdeling ‘De Stuw’

Persoonlijk Begeleiders

32 uur per week

De functie:

Je bent persoonlijk begeleider van een aantal cliënten en verantwoordelijk voor de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van het cliëntplan. Je werkzaamheden zijn gericht op de behandeling en begeleiding van licht verstandelijk gehandicapte cliënten met sterke gedragsproblematiek. De begeleiding wordt individueel of in groepsverband aangeboden in overeenstemming met de cliëntplannen hierbij spelen observeren, rapporteren, methodisch denken en handelen een belangrijk onderdeel.

Je hebt interne contacten met je collega begeleiders, de behandelaar, activiteitenbegeleiding, de onderwijskracht, vak-therapeuten, teammanager en cliëntenadministratie. Je draagt zorg voor rapportage, overdracht en overleg.

Wij verwachten van jou dat je:

 • een stevige persoonlijkheid en een echte teamplayer bent;
 • zelfstandig kunt werken, maar ook dat je goed in een multifunctioneel team kunt functioneren;
 • flexibel en evenwichtig bent en in staat bent tot zelfreflectie;
 • kunt omgaan met hectische, dynamische situaties en werkdruk;
 • je bent een “aanpakker” en functioneert daadkrachtig en praktisch;
 • minimaal 3 jaar ervaring hebt in het begeleiden van cliënten met een lichte verstandelijke beperking, en bij voorkeur ervaring met cliënten met onbegrepen en risicovol gedrag, en/of met de forensische psychiatrie;
 • beschikt over accuratesse, flexibiliteit en sociale- en communicatieve vaardigheden;
 • je kunt afstand en nabijheid op een professionele manier hanteren;
 • beschikt over goede analytische- en adviesvaardigheden;
 • een professionele relatie kunt aangaan, waarbij je aansluit bij de mogelijkheden van de cliënt;
 • adequaat weet om te gaan met conflictsituaties;
 • het als een uitdaging ziet om een constructieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de afdeling;
 • voor de functie van persoonlijk begeleider geldt een relevante afgeronde opleiding op HBO- niveau (bij voorkeur SPH, HBO verpleegkundige, MWD).

Wat kan jij van ons verwachten:

 • een dynamische functie met een uitdagende doelgroep binnen een multidisciplinair en ambitieus team;
 • een ontwikkelingsgerichte organisatie die creativiteit, innovatie en daadkracht stimuleert;
 • salariëring conform CAO- gehandicaptenzorg FWG 45;
 • een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Nadere inlichtingen kun je verkrijgen bij Liesbeth Krul (Teammanager OBC Berkelland). Zij is te bereiken op telefoonnummer 0889296608 / 06-52386087.

Schriftelijke sollicitaties ontvangen wij graag uitsluitend online via de website van Trajectum: www.trajectum.nl, voor 1 april 2019. Klik op de paarse sollicitatiebutton om het online sollicitatieformulier te doorlopen en jouw motivatie en cv te uploaden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Printer Friendly, PDF & Email