GH

We vinden het belangrijk dat cliënten meedoen in de maatschapij

25 juli 2020 , PR & Communicatie

“We vinden het belangrijk dat cliënten meedoen in de maatschappij”

 

In een rustige, ruime en groene omgeving in Eefde vindt u onze locatie Groot Hungerink. Een plek waar cliënten met een LVB en risicovol gedrag worden geholpen naar een plek in de maatschappij. John Molema, manager bedrijfsvoering: “Ondanks hun ingewikkelde gedrag willen we graag dat ze zelfstandig worden.”
Op 10 minuten lopen van Groot Hungerink zit het dichtstbijzijnde dorp. Cliënten kunnen meedoen aan het dorpse leven door er naar de dagbesteding te gaan of stage te lopen. Maar ze gaan er ook naar het zwembad, de sportschool of de kerk. “Dat vinden we belangrijk: dat onze cliënten meedoen in de maatschappij.”

 

Zelfstandig worden

“We leggen de verbinding tussen derdelijnszorg en de doorstart in de maatschappij. Daar is specialistische kennis voor nodig. Maar we willen cliënten ook laten genieten van de gewone dingen in het leven, zoals verkering krijgen, stagedoelen stellen of omgaan met social media. We vieren de kleine stapjes in de ontwikkeling. Ondanks het ingewikkelde gedrag van de cliënten vinden we het belangrijk dat ze zelfstandig worden.”

 

Gezond gedrag

“Op Groot Hungerink wonen SG-LVB-cliënten. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en laten risicovol gedrag zien. Ook hebben ze een vlakke leercurve; behandeling in een kliniek heeft geen effect (meer). Wij ondersteunen ze op allerlei leefgebieden, waardoor ze gezond gedrag gaan ontwikkelen voor in de maatschappij. Het doel is dat ze teruggaan naar reguliere zorginstellingen, of begeleid gaan wonen. Voor cliënten die dit doel niet zullen halen is er een project met Pluryn en ASVZ (Pro). Binnen de beschermende omgeving van Groot Hungerink kunnen deze cliënten een zo normaal mogelijk leven leiden.”

“Onze specialistische kennis willen we aanbieden in trainingen. Die ontwikkelen we binnen het Kenniscentrum van Trajectum. We maken cliënten ermee wegwijs in het omgaan met hun beperking. En in het leven en meedoen in de maatschappij.”

“De zorg past écht bij de cliënt”

Op- en afschalen

“De zorg bij Groot Hungerink is individueel afgestemd en past dus écht bij de cliënt. Je vindt bij ons zorg op verschillende niveaus: van besloten, intensieve zorg tot een maximaal zelfstandige woonvorm met 24-uurszorg op het terrein en daarbuiten. We kunnen alle onderdelen van de zorg toevoegen of weglaten. Denk aan individuele dagprogramma’s en veel keuze in de dagbesteding. Er zijn open en gesloten groepen, maar ook groepen waarin de beslotenheid op- en afgeschaald kan worden. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld zelfstandige units op het terrein, maar ook in de straat om de hoek en in het dorp. Ook de dagbesteding is er in allerlei varianten: op het terrein, buiten het terrein, individueel of met een groep. En we werken samen met lokale ondernemers.”

 

Trots

“Van onze cliënten horen we dat het voelt alsof ze niet verstandelijk beperkt zijn, maar gewoon tijdelijk bij ons wonen tot ze op zichzelf gaan wonen. Ze leren hier veel en zijn trots op wat ze bereiken. De meeste cliënten zijn vooral gericht op hun persoonlijk begeleider en hechten waarde aan het dagritme. Ze kunnen vaak goed opschieten met groepsgenoten en genieten van de activiteiten die ze doen. Het zit ‘m voor hen vaak in de kleine dingen.”

Vragen over Groot Hungerink?
Heeft u vragen over Groot Hungerink? Wilt u bijvoorbeeld informatie over aanmelden van cliënten of de zorg die Groot Hungerink levert? Neem contact op met het Aanmeldbureau via 088 929 50 02 of aanmelden@trajectum.nl.

 

Printer Friendly, PDF & Email