Begeleider Henry Jonker vertelt wat hij zo mooi vindt aan locatie Berkelland.

“Trajectum pakt de zorg anders aan dan andere organisaties”

07 juni 2021 , PR & Communicatie

“Trajectum pakt de zorg anders aan dan andere organisaties”

Het is goed om soms stil te staan bij ons werk. Daarom zetten we onze mensen en locaties graag in de schijnwerpers. In deze interviewserie praten we met collega’s van de locatie Berkelland in Rekken. Hoe hebben zij de afgelopen jaren meegeholpen aan de ontwikkeling van deze locatie?

Deze keer: begeleider Henry Jonker. 

“De visie en missie van Trajectum: dat is wat me zo aansprak toen ik hier in 2011 solliciteerde. Trajectum pakt de zorg anders aan dan andere organisaties. Vooral dat je hier naast de cliënt staat in plaats van erboven, vond ik mooi. We doen het hier echt samen.”   

Afspraken per cliënt 

Al 10 jaar lang heeft Henry het naar zijn zin op Berkelland. “Al die tijd werk ik al op de Stuw, de observatie- en crisisafdeling. Cliënten blijven hier niet zo lang; na een tijdje gaan ze naar een andere afdeling. Dat vind ik fijn. Betrokken zijn bij cliënten, maar ze ook weer loslaten. Dat geeft steeds nieuwe uitdagingen.”
Als Henry terugblikt, is de manier van werken op Berkelland de afgelopen jaren veranderd. “Vroeger was het meer one size fits all. Er waren regels voor hele groepen en afdelingen tegelijk. Nu kijken we naar wat iedere cliënt nodig heeft. We maken afspraken met iedere cliënt apart. Dat werkt een stuk beter voor de cliënten. Ze hebben door dat we er echt voor ze zijn, en dat we het beste met ze voor hebben. Dat we ze op allerlei manieren proberen te helpen.”

Cliënten hebben door dat we er echt voor ze zijn, en het beste met ze voor hebben

Binnen blijven

De afgelopen tijd was moeilijk, ook op deze locatie. “Cliënten konden de coronamaatregelen in het begin moeilijk accepteren. Vooral toen ze even geen bezoek mochten ontvangen, hadden ze het zwaar. Bezoek is heel belangrijk voor ze. Maar langzaam maar zeker begon het te wennen. En ze hebben zich er goed doorheen geslagen. 
Omdat cliënten niet meer op verlof mochten, gebeurde er in de coronatijd veel meer op de groepen. We bleven dus binnen. En daar maakten we dan maar het beste van. We speelden spelletjes, hadden bonte avonden, een fotowedstrijd. Heel leuk, eigenlijk.”

Met hart en ziel


In de 10 jaar dat hij hier werkt, heeft Henry allerlei extra taken gehad. “Zo was ik verantwoordelijk voor de financiën, maaltijden, bestellingen, enzovoort. Iedereen heeft zulke extra taken. Ik vind dat onze cliënten alle hulp moeten krijgen die ze nodig hebben. En als ik daar mijn aandeel ik kan leveren, doe ik dat graag. Dit werk is voor mij meer dan alleen geld verdienen. Ik heb bewust voor dit werk gekozen en er nooit spijt van gehad. Zo zitten ook mijn collega’s in elkaar: iedereen zet zich in met hart en ziel.”

Dit werk is voor mij meer dan alleen geld verdienen

Collega’s over Berkelland

Hoe is het voor Henry’s collega’s om te werken op locatie Berkelland? In deze serie laten we verschillende Berkellanders aan het woord, zoals een portier, coördinator vrije tijd en trainer. 

Vind hier de eerste interviews:

Printer Friendly, PDF & Email